Den Ortodokse kirkekalender

lørdag  22. oktober. (9/10) 2016.  .Uke etter pinse.  

Tone VIII.
faste

de9e702a8143ff4cdd875acccf109bb6

Den hellige  apostelen Jakob

Lesning:

Den hellige apostel Paulus 1 brev til korinterne   15: 39-45 

«Søstre og Brødre: Ikke alt kjøtt er av samme slag. Ett slag er i mennesker, et annet i fe, et annet i fugl og et annet i fisk. Og det finnes himmelske legemer og jordiske legemer. De himmelske legemene har én glans, de jordiske en annen.Én glans har solen, en annen månen, og en annen stjernene – stjerne skiller seg fra stjerne i glans. Slik er det også med de dødes oppstandelse. Det blir sådd i forgjengelighet, det reises opp i uforgjengelighet. Det blir sådd i vanære, det reises opp i herlighet. Det blir sådd i svakhet, det reises opp i kraft. Det blir sådd et naturlig legeme, det reises opp et åndelig legeme. Så sant det finnes et naturlig legeme, finnes det også et åndelig legeme. Slik står det også skrevet: Det første mennesket, Adam, ble til en levende sjel. Den siste Adam ble til en ånd som gir liv.»

Evangelium:

Evangelisten Lukas    4:  31 – 36

«På den tid dro han ned til Kapernaum, en by i Galilea, og lærte dem der på sabbaten. De var slått av undring over hans lære, for hans tale var med myndighet. I synagogen var det en mann som var besatt av en uren ånd, og han ropte med høy røst: «Å! Hva har vi med deg å gjøre, Jesus fra Nasaret? Du er kommet for å ødelegge oss! Jeg vet hvem du er, du Guds Hellige!» Men Jesus truet den og sa: «Ti stille og far ut av ham!» Den onde ånden kastet mannen ned midt iblant dem, og for så ut av ham uten å skade ham. Da kom det forferdelse over dem alle, de samtalte med hverandre og sa: Hva er dette for et ord? Med myndighet og kraft befaler han de urene åndene, og de farer ut?.»

Holy apostelen Jakob, sønn av Alfeus

Den hellige apostelen Jakob, sønn av Alfeus

Troparion, Tone III

O hellige apostelen Jakob / be til den barmhjertige Gud // at han for våre sjeler gir forlatelse for overtredelser.

Kontakion, Tone II «Den standhaftige»

Med roser la oss alle velsigne den guddommelige forkynneren Jacob, / som standhaftig innpodet dogmer og visdom i sjelene til de fromme, / som han står for Gud, herlighetens mester, han gleder seg med alle engler, // og ber ustanselig for oss alle.

Den hellige  apostelen Jakob , sønn av Alfeus (første c.). ÆrverdigeAndronicus og hans kone ærverdige Athanasia av Egypt (500). Ny Hieromartyrs Konstantin og Peter prester (1918). Ny Hieromartyr Constantine prest (1937). Righteous forfader Abraham (2000 f.Kr.) og hans nevø rettferdige Lot . Martyrs Juventius og Maximus i Antiokia (fjerde c.). St. Publia Bekjenneren av Antiokia (360).Ærverdige Peter Galatia (9 c.). Ikoner av det aller helligste Theotokos «Korsun» (Cherson) og «lindre My Sorrow».

b615a616b9db3a1dcfab3b53e3b8bb39

Saint James Alphaeus – one of the Twelve Apostles, was brother of the holy Evangelist Matthew. After the Descent of the Holy Spirit, the Apostle James Alphaeus, together with the Apostle Andrew the First-Called (Comm. 30 November), made missionary journeys preaching in Judea, Edessa, Gaza, Eleutheropolis, and converting many on the path of salvation. In the Egyptian city of Ostrazin Saint James finished his apostolic work with a martyr’s death on the cross.
FROM THE ORTHODOX CALENDAR
THE MOST COMPREHENSIVE ORTHODOX LITURGICAL CALENDAR ON THE WEB
også på Android og Iphone

HER ER OPPSKRIFTER FRA 

Det ortodokse kjøkken

Oppskrifter i fasten

220px-saint_chariton
Bordbønn.

Før måltidet:

Alles øyne våker vokter på oss Herre

Og du gir dem deres føde i rette tid. du åpner din hånd og metter alt som lever med velsignelse.

Det ortodokse kjøkken

Oppskrifter i fasten

Etter måltidet

Takk Herren, for han er god og hans miskunnhet varer varer i evighet.
Herren er god i mot alle og hans barmhjertighet er over alle hans gjerninger.

Ψ 

11s02__28549-1316243268-1280-1280

Α    ∞    Ω

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s